luni, 11 august 2014

Cea mai devastatoare pierdere...

...e atunci cand iti pierzi perechea la ciorapi. Lumea se naruie dintr-o data si toata viata ta de pana atunci, pe care o credeai de atatea ori, lipsita de sens, brusc capata un inteles. Nu iti gasesti linistea pana nu gasesti soseta lipsa, pentru ca, fara ea, nimic nu mai e la fel.

Intre tine si soseta ta lipsa e o legatura atat de stransa, incat tot universul iti e dat peste cap atunci cand esti departe de ea. Desi esti deja imbracat, te dezbraci, plin de nervi, pentru ca nimic din ce ai pe tine nu se mai potriveste fara soseta lipsa.

Pantalonii sunt prea scurti, sosetele in pereche din dulap sunt prea lungi, iar perechea lipsa perfecta.

Tricoul nu mai merge cu pantalonii lungi, iar camasa nu se mai potriveste de nicio culoare cu tenisii.

Planurile pe care ti le-ai facut de dimineata se duc pe apa sambetei, pentru ca nici locatia nu se mai potriveste, brusc, cu lipsa sosetei. Nici prietenii, care te asteapta deja acolo de ceva vreme si nici celelalte sosetute care stau cuminti in cutia din dulap nu mai pot schimba starea de spirit pe care ti-o poate produce, cu atata parsivitate, disparitia unui sosete.

Si astea toate in timp ce ele chicotesc, separat, una la tine in mana si cealalta ratacita in lenjeria de pat cu care le-ai spalat pe amandoua acum cateva zile. Iar cand, istovit dupa intors toata casa cu fundul in sus in cautarea ei, o gasesti, afara divinitatea creioneaza un frumos curcubeu, cetele de ingeri murmura suav o oda a bucuriei si stelele se reasaza la locul lor.

Ajungi tarziu la intalnirea cu prietenii tai si obosit dupa asa o aventura, insa, hei, better late than ugly, right?


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu